OKULUMUZ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ZÜMRESİ TARAFINDAN ´´DEĞERLERİMİZ´´ KÖŞESİ HAZIRLANDI

OKULUMUZ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ZÜMRESİ TARAFINDAN ´´DEĞERLERİMİZ´´ KÖŞESİ HAZIRLANDI

22.05.2019 1086

Türk Dil Kurumu´na göre değer; ´´Bir ulusun sahip olduğu sosyal, kültürel, ekonomik ve bilimsel değerlerini kapsayan maddi ve manevi ögelerin bütünü´´ dür. Değerler toplumsal yaşantımızın maddi, manevi, sosyal, ahlaki, kültürel yapısını meydana getiren en temel etkenlerdendir. Sağlıklı bir toplumun oluşması için bireylere değerlerimizin kazandırılması gerekmektedir.

Değerler eğitimi sağlıklı düşünen, hisseden ve davranan bireylerin yetiştirilmesi için vazgeçilmez bir unsurdur. Bireylerin, iyi vatandaş; iyi insan olarak yetişmelerini sağlamak ancak sahip olduğumuz değerleri onlara kazandırarak sağlanabilir. Değerleri içselleştirmiş birey aynı zamanda doğru bilgi, beceri tutum, davranışlara da daha kolay sahip olacaktır. Dolayısıyla öğrencilerimize değerlerimizi kazandırabilmek, eksikliklerini giderebilmek, somut ve anlaşılır bir biçimde bu değerleri hayatlarına geçirmelerini sağlamak amacıyla ´Değerlerimiz´ panosu hazırlandı. 

Panonun hazırlanmasında em22-05-201922-05-201922-05-201922-05-2019eği geçen öğretmenlerimize ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ederiz.